Rundvisninger

Kom på besøg i sundhedsarkitekturen

REHPA – Videncenter for Rehabilitering og Palliation afholder i efteråret 2017 en række studieture, hvor vi vil besøge forskellige eksempler på sundhedsarkitektur for mennesker ramt af alvorlig sygdom. Du kan tilmelde dig ved at skrive til kirstine.falk@rsyd.dk

Rundvisning, “Øst ” 

Arrangement er foregår i og omkring København og afholdes den 16. nov. fra kl. 09.30-17.00. Her vil vi besøge Diakonissestiftelsens Hospice, Ørestad Plejecenter og Kræftrådgivningen i Roskilde. Tryk på invitationen til højre og se en stor udgave.

Vi bliver vist rundt af de daglige brugere, men nedenfor listes arkitekterne bag de enkelte byggerier:

 

Diakonissestiftelsens Hospice på Frederiksberg, Nord Arkitekter

Ørestad Plejecenter, JJW Arkitekter

Kræftrådgivningen i Roskilde, Adept

 

Prisen for deltagelse er 500 kr. der går til bus og frokost. Du kan tilmelde dig ved at skrive til kirstine.falk@rsyd.dk

 

Rundvisning, “Fyn” 

Arrangement afholdes på Fyn den 6. dec. fra kl. 09.30-17.00. Her vil vi besøge Kræftrådgivningen i Odense, Hospice Sydfyn og de nyetablerede Rehabiliteringsfaciliteter ved Nyborg Sygehus. Tryk på invitationen til højre og se en stor udgave.

Vi bliver vist rundt af de daglige brugere, men nedenfor listes arkitekterne bag de enkelte byggerier:

 

Kræftrådgivningen i Odense, Wienberg architects

Hospice Sydfyn, PLH Arkitekter

Rehabiliteringsfaciliteter ved Nyborg Sygehus, Arkitektfirmaet Charlotte Folke

 

Prisen for deltagelse er 500 kr. der går til bus og frokost. Du kan tilmelde dig ved at skrive til kirstine.falk@rsyd.dk

 

Rundvisning, “Midtvest”

Det første arrangement er i Midtjylland og er afholdt den 30. okt. fra kl 07.45-17.00. Her besøgte vi Kræftrådgivningen i Herning, OK-Centret i Egå og Hospice Djursland i Rønde.  Tryk på invitationen til højre og se en stor udgave.

Vi blev vist rundt af de daglige brugere og ledere, nedenfor listes arkitekterne bag de enkelte byggerier:

 

Kræftrådgivningen i Herning, Claus Pryds Arkitekter

OK-Centret i Egå, Skala Arkitekter

Hospice Djursland i Rønde, C.F. Møller

 

 

Opsamling – ”Midtvest”

Det første rundvisningsarrangement ”Midtvest” blev en tur præget af høj faglighed og livlig diskussion blandt deltagerne. Snakken kom blandt andet til at dreje sig om forskelligheden i de tre institutioner. Det blev diskuteret ”hvilke elementer i designet, der har betydning for brugerne?”, ”hvordan designet i husene understøtter funktionalitet og livskvalitet?” og ”hvordan man sikre kvaliteten i designet både i forhold til stemning og funktionalitet?”.

Deltagerene havde mange positive tilbagemeldinger i forhold til dagens program og diskussioner, som blev opsamlet afslutningsvist. Flere af deltagerene fremhævede, at institutionernes forskellighed, prioriteringerne i designet og arbejdet med omgivelserne i den daglige brug gav stof til eftertanke. Andre fremhævede tværfagligheden og diskussionerne, som et stærkt og inspirerende element ved turen.